Het laatste nieuws:

HomeEvenementenEuropean Para Championship, 8-20 augustus in Rotterdam

European Para Championship, 8-20 augustus in Rotterdam

Het European Para Championship is een multisportevenement. Het wordt om de vier jaar georganiseerd en wordt altijd georganiseerd door een grote Europese stad in het jaar voorafgaand aan de Paralympische Spelen. In 2023 worden voor het eerst de Europese kampioenschappen van tien verschillende parasporten gelijktijdig in één gaststad georganiseerd. De eerste editie vindt plaats in Rotterdam, Nederland van dinsdag 8 tot en met zondag 20 augustus 2023.

Tijdens het evenement zullen 1.500 paralympische atleten uit 45 verschillende Europese landen strijden om Europees kampioen te worden. Alle sporten die deel uitmaken van de Europese Para Championships 2023 hebben een directe verbinding met de Road to the Paris 2024 Paralympics.

Tijdens dit evenement kunnen Paralympische kwalificatiepunten worden verdiend. Bij sommige sporten is er zelfs sprake van directe kwalificatie voor Parijs 2024. Door meerdere Europese Parakampioenschappen in één keer te combineren, creëren we een kruisbestuiving tussen sportfederaties, verenigingen en andere stakeholders.