Het laatste nieuws:

Enquete

Wat is belangrijk als het einde van het leven dichterbij komt? En wat is dan belangrijk in de zorg? Wij horen graag uw wensen en ervaringen!

Als iemand (ernstig) ziek is en er geen genezing meer mogelijk is, wat is dan – in die laatste levensfase – voor hem of haar nog belangrijk? En wat betekent dat voor de zorg die iemand dan krijgt? Wij horen graag wat uw wensen en/of ervaringen zijn. U kunt deze delen via de online vragenlijst van het e-Panel van Zorgbelang Groningen!

De zorg voor iemand in de laatste levensfase noemen we palliatieve zorg. Palliatieve zorg kan gegeven worden aan patiënten met diverse aandoeningen; kanker komt het meeste voor, maar bijvoorbeeld ook dementie en hartfalen. De palliatieve fase kan kort zijn, maar ook enkele jaren duren. Zorg in deze levensfase is er vooral op gericht om nog ‘een zo goed mogelijke kwaliteit van leven’ te hebben.

Binnenkort start er een Nationaal Programma Palliatieve Zorg, dat gericht is op het verbeteren van palliatieve zorg. Wij willen graag dat deze verbeteringen goed aansluiten bij wat patiënten én hun naasten in deze levensfase belangrijk vinden. Graag horen wij daarom van u wat belangrijke onderwerpen zijn voor dit programma. Deze thema’s kunnen medisch, sociaal, psychologisch, spiritueel of praktisch van aard zijn. Het kan gaan over communicatie, eigen regie, geluk, welbevinden, zingeving, levensvragen, lichamelijke klachten, mogelijkheden van pijnbestrijding etc.

Dus heeft u ervaring met palliatieve zorg, zelf of als naaste? Of heeft u ideeën over deze zorg. Dan vragen wij u de vragenlijst in te vullen op https://monitor.zorgbelang-panel.nl/groningen/palliatiefconsortium

Het is mogelijk dat u via meerdere kanalen wordt benaderd om deze vragenlijst in te vullen. Dat kunnen wij helaas niet voorkomen. Wel willen we aangeven dat u de vragenlijst slechts één keer hoeft in te vullen.

Alvast bedankt voor de medewerking,

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet