Het laatste nieuws:

HomeOproepenDiscussie: voorrang met een prothese?

Discussie: voorrang met een prothese?

Vorig jaar ontstond in België enige ophef over het feit dat iemand met een beenprothese voorrang wilde hebben bij Plopsaland en daar een bewijs voor moest overleggen. De betreffende persoon had dat bewijs niet, maar had duidelijk wel een beperking. Die voorrangsregel geldt voor mensen met een handicap die niet in staat zijn om lang in een wachtrij te staan. De voor- en tegenstanders sloegen elkaar om de oren met allerlei argumenten. De voorstanders zeiden dat ze, als het hun zou overkomen, de beenprothese wel op de balie zouden gooien als bewijsmateriaal. De tegenstanders vonden dat iemand met een beenprothese die urenlang op een pretpark kan vertoeven, ook wel iets langer in een rij kan blijven staan. Wat vindt u…?

Written by

Mijn naam is Harry Dietz, ik ben van 1956, en al ruim veertig jaar actief binnen de Nederlandse gehandicaptenwereld als bibliothecaris, tekstschrijver en websitebouwer en -beheerder. Sinds 2014 ben ik redacteur van het magazine 'Kort&Krachtig!'.

One Response to “Discussie: voorrang met een prothese?”

By Jenny ter Veld - 9 februari 2018 Beantwoorden

Als je inderdaad een dag in een pretpark kunt lopen, kan de rij er ook bij.
Zo vind ik het ook niet netjes dat als je als amputee goed ter been bent je even wel een invalide parkeerkaart aanvraagt.

Leave a Comment

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud