Het laatste nieuws:

HomeOproepenDe zorgpin: een symbool van waardering voor de zorg!

De zorgpin: een symbool van waardering voor de zorg!

Bedank je zorgverlener voor zijn of haar goede zorg

Op 25 november 2018 lanceerde Buro StrakZ de zorgpin. De zorgpin is een symbolisch cadeau in de vorm van een mooie en kwalitatieve pin die speciaal voor dit doel ontworpen is. Een sieraad dat je als zorgontvanger cadeau geeft aan je zorgverlener om hem of haar te bedanken voor goede zorg.

Vroeger (vanaf 1883) kreeg je bij het behalen van je diploma als verzorgende of begeleider een zorgspeldje opgespeld. Dat gebruik is helaas niet meer standaard en wordt gemist. De zorg kampt met een enorm tekort aan personeel en het huidige zorgpersoneel worstelt met de hoge werkdruk.  Waar zouden we zijn zonder de harde werkers die ons zorg verlenen?

Iedereen heeft wel eens zorg nodig
Een zorgmedewerker speelt vaak (kort of lang) een belangrijke rol in het leven van de ontvanger van de zorg; de patiënt, cliënt of bewoner. De EHBO-er die je leven redde, de begeleider of psycholoog die jou begreep. De arts die er was voor jou of je gezin. De diëtiste met wie je blijvend afviel.
De zuster die met eindeloos geduld je wond verzorgde of je fysiotherapeut. Je collega die steeds diensten voor je overneemt. De mantelzorger die zich belangeloos inzet en je helpt met boodschappen en je naar afspraken rijdt.
Spreken we onze dank wel vaak genoeg uit? “Nee!”, vond de Nijmeegse zorginnovator Suzanne Verheijden en daarom ontwikkelde zij de zorgpin.

 ‘Jij levert topzorg!’
Suzanne Verheijden: “De zorgpin is een cadeau dat je geeft met je hart. De pin staat symbool voor waardering, en zichtbaarheid voor wat iemand heeft betekend. Geen gewone zorg, maar goede zorg. Topzorg! Als zorginnovator zie ik op het moment veel zorgprofessionals worstelen met hun vitaliteit en de kwaliteit van zorg. Waardering voor wat je doet is dan het allerbelangrijkste. En het leuke is: als je iemand met de zorgpin ziet weet je dat die persoon goede zorg verleend heeft. Dan ben je ‘gepind’. Ik heb zelf de eerste pin uitgereikt aan Tommie in de zorg. Wat ik belangrijk vind in de zorg is betrokkenheid, eerlijkheid, respect en humor. En dat lees ik terug in zijn boek en zijn blogs, dat zie ik in zijn filmpjes en dat hoor ik in zijn verhalen. Hij zet daarnaast de zorgmedewerker op de kaart. Met zijn of haar mooie momenten, de lol en de verantwoordelijkheid, maar ook de uitdagingen en de moeilijke momenten.  Hij gaat voor Topzorg!
Je kunt de zorgpin voor € 15 bestellen op www.zorgpin.nl

Met jouw geschenk investeer je in de zorg van de toekomst
Als je gaat bestellen kun je kiezen uit 5 goede doelen die investeren in onderzoek voor een betere kwaliteit van de zorg. Nu en in de toekomst. Een deel van de opbrengst van de zorgpin gaat naar het door de besteller gekozen doel.

Persoonlijk cadeau
Met jouw persoonlijke tekst op een online gegenereerd kaartje leg je uit waarom je dit cadeau geeft en waarom je je waardering uit wilt spreken. Het cadeau wordt mooi verpakt en naar de ontvanger gestuurd. Die kan het openlijk en trots dragen op zijn werkkleding, of bevestigen aan een tas, jas, portemonnee, sjaal of ander materiaal. Of op het bureau zetten om er met trots naar te kijken.

Website:             www.zorgpin.nl
Instagram:         https://www.instagram.com/zorgpin/
Twitter: https://twitter.com/zorgpin
Facebook:          https://www.facebook.com/Waarderingindezorg/
Contact:              info@zorgpin.nl
06-21485535, een initiatief van Buro StrakZ, Suzanne Verheijden