Het laatste nieuws:

HomeArtikelenDan is de stad stil

Dan is de stad stil

Op 15 maart 2013 werd Dynie Schuurman op een rotonde aangereden door een zware vrachtwagen. Dit kostte haar uiteindelijk beide benen. Haar man, Bert Vondeling, stuurde een jaar lang aan familie, collega’s en vele vrienden e-mails om iedereen op de hoogte te houden. In het begin dagelijks, later – ‘toen de storm wat ging luwen’ –  met grotere tussenpozen. Al deze mails, aangevuld met enkele ‘klaagzangen’ die Bert schreef voor zichzelf, vertellen het verhaal van het bewogen jaar na de rampzalige gebeurtenis. Veel pijn en verdriet, de operaties in het begin, hard werken aan herstel en revalidatie, rouw en hoop.

 

En toch, ondanks het verhaal over het onherstelbare verlies van Dynies benen, is Dan is de stad stil een positief en inspirerend boek. De toon is meestal licht. Tussen de kieren van rouw en verdriet vonden ze ruimte voor blijdschap en genieten. Genieten van elkaar en van de dingen die zomaar om je heen gebeuren als je er oog voor hebt. Blijdschap om stapjes (soms letterlijk) vooruit, blijdschap om de mooie dingen in het leven. Geen lichtpuntje zagen ze over het hoofd. Zoals planten, die – platgeslagen door de storm – zich weer oprichten. Dan is de stad stil is een boek over vallen en weer opstaan.

 

Dan is de stad stil zal op 6 oktober uitkomen. Het is dan via de boekhandel of (bij voorkeur) rechtstreeks bij de auteur te bestellen. Het is een mooi boekje geworden; gebonden, 124 bladzijden. Je kunt de omslag zien op http://www.palmslag.nl/boeken/dan-de-stad-stil.

De prijs van het boek bedraagt vanaf 6 oktober € 17,50. Als het bij de auteur besteld wordt, zijn in dat bedrag de verzendkosten inbegrepen.

Als je het boek wilt ontvangen, kun je tot 6 oktober voor-intekenen. De prijs bedraagt dan € 15,00 inclusief verzending. Je kunt voor-intekenen door de auteur  een mailtje met het verzendadres te sturen (bertvondeling@hotmail.com) en het bedrag over te maken op IBAN NL73INGB0004475062, op naam van A. Schuurman e/o A. Vondeling. In de week van 6 oktober ontvang je dan het boek.

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet