Het laatste nieuws:

Cybathlon 2016

Het handprothese team van DIPO Power heeft het wereldkampioenschap op het Cybathlon in Zurich gewonnen. Een mooie foto is te vinden op de website van DIPO power, daarnaast is er ook een leuk samenvattend filmpje van de armprothese race vanuit de organisatie van Cybathlon zelf.

 

Cybathlon 2016 was de eerste editie van een wereldwijde competitie waarin mensen met een lichamelijke beperking het tegen elkaar op konden nemen met de nieuwste technologieën. DIPO Power is hier wereldkampioen geworden in de armprothese race met een lichaamsbekrachtigde handprothese. Hiermee hebben ze laten zien dat lichaamsbekrachtigde prothesen als hightech technologie kunnen worden beschouwd en functioneel beter kunnen presteren dan extern aangedreven prothesen.

 

Het team, DIPO Power, bestaat uit drie gedreven masterstudenten van de TU Delft: Monica Moreo, Krysten Oates en Fabrizio Verga. Zij werden versterkt door Bob Radocy van TRS Prosthetics (USA) als piloot en Dick Plettenburg van TU Delft als adviseur. Hun initiatief werd mogelijk gemaakt door steun van vele instanties, waaronder ook de Handenstichting.

 

Wij zijn erg trots op dit team en wilden daarom deze informatie graag met jullie delen. Het is misschien ook leuk om in de komende editie van jullie blad aandacht aan de Cybathlon te besteden. Er hebben hier vele teams meegedaan aan verschillende soorten races, waaronder ook met beenprothesen.

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet