Het laatste nieuws:

HomeErvaringsverhalenCaspar beklimt berg in een handbike

Caspar beklimt berg in een handbike

Op 14 juni doet Caspar Evers uit Breda mee aan de HandbikeBattle in Tirol (Oostenrijk). Tijdens een 20 km lange rit met bijna 1000 hoogtemeters beklimt hij de Kaunertalergletscherstrasse. Een enorme fysieke en mentale uitdaging. Hij strijdt samen met zijn team, samengesteld vanuit het revalidatiecentrum, tegen andere teams van andere Nederlandse revalidatiecentra. De HandbikeBattle laat zien dat niet alleen paralympische topsporters tot grote prestaties in
staat zijn. Deelnemers worden uitgedaagd om fysiek en mentaal grenzen te verleggen en op
de weg ernaartoe leren zij bovendien veel van anderen die dezelfde doelen voor ogen
hebben.

Hoe komt Cas in een handbike?
Caspar heeft epilepsie. Zijn medicijnen werken nooit voldoende, waardoor hij zo’n tien aanvallen per jaar blijft houden. Jarenlang reisde hij met de trein naar zijn werk totdat hij in 2010 een epileptische aanval kreeg op het perron van station Breda. Hij verloor zijn bewustzijn maar bleef wel doorlopen. De trein kwam aan en iedereen stapte in, behalve Caspar. Precies toen deze trein wegreed, viel Cas op het spoor. Hij had een hoofdwond, gebroken ribben en uiteindelijk moest zijn onderbeen worden geamputeerd. Het ongeluk is nu zo’n acht jaar geleden. Caspar praat hier verrassend rustig over. “Misschien omdat ik in het revalidatiecentrum besefte dat het veel slechter had kunnen aflopen. Achteraf hoorde ik dat een naderende goederentrein nog net heeft kunnen stoppen. Het had dus veel erger kunnen zijn.”

Waarom doet Caspar mee?
Caspar laat zich niet zomaar uit het veld slaan. Want na een lange periode van heel veel vallen en opstaan, blijft hij positief en gedreven. Wat er ook gebeurt, je krijgt deze sportman in hart en nieren niet stuk. Dankzij zijn sportmentaliteit en nuchtere instelling, staat hij binnenkort aan de start van een zeer intensieve uitdaging in Oostenrijk.

Cas Geeft Gas
Terwijl Caspar hard traint, zamelt zijn familie het benodigde geld in om ervoor te zorgen dat Cas ook daadwerkelijk mee kan doen aan de HandbikeBattle in Tirol. Want hij heeft geld nodig om zijn deelname te bekostigen, De aanschaf van een geschikte handbike kost namelijk wel wat. Daarnaast zijn er de kosten voor deelname, reis en verblijf en andere facilitaire zaken. Zodra er meer donaties binnenkomen dan nodig is, schenkt de familie het aan het Epilepsiefonds. Ze zamelen geld in via een Facebookpagina: Cas Geeft Gas.

Doneren
Doneren kan heel gemakkelijk: stort een geldbedrag op rekeningnummer NL06 INGB 0662 3802 23 t.n.v. AJB Evers o.v.v. Sponsorgift Handbikebattle.

Written by

Mijn naam is Harry Dietz, ik ben van 1956, en al ruim veertig jaar actief binnen de Nederlandse gehandicaptenwereld als bibliothecaris, tekstschrijver en websitebouwer en -beheerder. Sinds 2014 ben ik redacteur van het magazine 'Kort&Krachtig!'. Sinds begin 2018 beheer ik de website van KMK.