Het laatste nieuws:

HomeOproepenBrainstormsessie ‘Ontwerp van een prothesehandschoen met tastzin’

Brainstormsessie ‘Ontwerp van een prothesehandschoen met tastzin’

In verband met de ontwikkeling van een nieuwe prothesehandschoen wil het Noorse bedrijf Hy5 in contact komen met handprothesegebruikers, die met hen willen meedenken over het ontwerp van een ‘smart glove’. Dat is een prothesehandschoen waarmee je kunt voelen.

Hoewel protheses steeds geavanceerder en meer natuurgetrouw worden, blijft de ontwikkeling van zintuiglijke terugkoppeling achter. De meeste protheses zijn voorlopig nog gevoelloos. Hy5 wil met de ‘smart glove’ op een eenvoudige manier de gebruiker tastzin geven.

Om dat met succes te kunnen doen, wil het bedrijf de gebruikers betrekken bij het ontwerptraject. Daarom wordt op 4 september a.s. een bijeenkomst georganiseerd voor een groep van 6-10 handprothesegebruikers. Tijdens deze bijeenkomst zal door middel van een aantal oefeningen de gebruikers hun ervaringen, wensen en meningen over het product gevraagd worden.

Over Hy5
Hy5 is een Noors bedrijf dat vorig jaar MyHand, ’s werelds eerste hydraulische handprothese, op de markt heeft gebracht. Naast het verder ontwikkelen van de protheses zelf, werkt het bedrijf aan ondersteunende producten zoals handschoenen en prothesekokers. Lees meer over Hy5 op  www.hy5.no

Praktische informatie
Datum bijeenkomst: Woensdag 4 september 2019
Locatie: Nader te bepalen. Wanneer de deelnemers bekend zijn, zal er gezocht worden naar een centrale locatie in Nederland
Duur: circa 2 uur
Vergoeding: cadeaubon van 50 EUR, reiskosten worden vergoed
Contact: Leonoor Beukers, industrieel design ingenieur bij Hy5. E-mailadres: lb@hy5.no