Het laatste nieuws:

HomeArtikelen‘Bereikbaar in Transitie’ van start

‘Bereikbaar in Transitie’ van start

Studeren, werken en autorijden met een korte arm? Dat blijkt in de praktijk niet altijd zo eenvoudig als het klinkt. Jongeren die sinds hun geboorte een arm of hand missen lopen nogal eens tegen hindernissen aan bij het vinden van een opleiding, (bij)baan of rijschool. En ook opleiders, werkgevers en rijschoolhouders hebben soms last van koudwatervrees. Het project ‘Bereikbaar in transitie’ gaat hier iets aan doen, met makkelijk vindbare digitale informatie en filmpjes met ervaringsverhalen, die laten zien dat er veel mogelijk is.

Revalidatiearts Iris van Wijk en haar team wonnen met dit project de Ipsen revalidatie jaarprijs voor innovatieve patiëntenzorg 2018. De kick-off van het project op donderdag 13 december leverde direct veel concrete ideeën op vanuit de projectgroep, waarin ervaringsdeskundigen en revalidatieartsen samenwerken met patiëntenvereniging KorterMaarKrachtig.

Studente Kelly van Ingen is zeer gemotiveerd om mee te doen. Ze heeft sinds haar geboorte een korte arm en werkt naast haar studie International Business als winkelmedewerker en start binnenkort een training als barista bij een grote koffieketen. Kelly: “Je moet echt wel wat drempels nemen, maar mijn ervaring is dat het wél lukt!”
Kelly en ervaringsdeskundige Ilse vertellen samen hun verhaal in ‘Kort&Krachtig!’, het blad van de patiëntenvereniging.

Het project duurt een jaar. We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen!