Het laatste nieuws:

Proefpersonen gezocht!

Mijn naam is Lisa Reith ik ben 23 jaar en studente op de Willem de kooining acedemie in Rotterdam. Voor een school opdracht heb ik voor aankomende woensdag 4 modellen nodig met een lichaamsprothese die het leuk zouden vinden om op de foto te staan.

We hebben een heel project gedaan over het idee dat een prothese een mode item zou kunnen worden. Denk aan bedrijven zoals Alt Limb Pro die hele kunstwerken maakt voor haar klanten. Met de foto’s willen wij een beeld geven van het individu achter de prothese in plaats van direct te willen anticiperen op wat er onnatuurlijk zou zijn. En zo ook meer aandacht te geven aan die vernieuwde vormen van het creëren van een prothese en deze misschien wel zelfs wat betaalbaarder te kunnen laten worden.

Zouden jullie mij en mijn team verder kunnen helpen mensen te vinden die het tof lijken hier een onderdeel van te zijn? Als bedankje krijgen zij natuurlijk een toffe set foto’s

Met vriendelijke groet, Lisa Reith
Treefoxes@outlook.com

Continue Reading

Kunst project Zwolle

Beste lezer,

Mijn naam is Roemer Scholten,
momenteel ben ik voor Family Affairs, een productie bedrijf uit Amsterdam, bezig met de productie van een kunst project in Zwolle.
Het Project heet ‘Portal’.
Portal zal een beeld geven van wat er vroeger gebeurde in Zwolle maar ook van wat er in het heden gebeurt en wat er mogelijk in de toekomst zou kunnen gebeuren.
Behalve dat er door de hele stad heen een soort blauwe lijn komt met verschillende kunst projecten zal er op het station van Zwolle een grote video muur komen waar bepaalde beelden op afgespeeld worden.

Voor het maken van de beelden is Family Affairs verantwoordelijk.
We zullen deze beelden maken in de zelfde tulpglas waar ze afgespeeld worden om zo een soort tijd tunnel te creëren. We zullen mensen in allemaal verschillende klederdracht filmen die door de tunnel lopen, het loopt uit een van ridders en boeren tot mensen uit de toekomst.

Voor dit project zijn wij opzoek naar iemand die of een hele arm mist of een deel er van. Deze persoon zou dan ook door de stations tunnel lopen en door middel van visual effects zullen wij later een mechanische arm in op beeld laten verschijnen. Je krijgt dan dus het idee dat deze persoon uit de toekomst deels mens deels robot is.

Wij nemen dit hele project natuurlijk op in Zwolle dus we zijn eigenlijk ook opzoek naar iemand die woont in Zwolle.

Ik hoop dat u mij zou kunnen helpen,

Met vriendelijke groet,

Roemer Scholten.
06-46201684.

Continue Reading

Patienteninformatiemarkt

Geachte dames en heren,

Donderdag 25 juni 2015 organiseren wij met uw medewerking weer de patiënten informatiemarkt bij Sophia Revalidatie Den Haag, Vrederustlaan 180 te Den Haag.

In de eerste uitnodiging voor deelname aan de markt is als tijd gemeld 13.00 – 14.30 uur. Bij nader inzien blijkt de tijd van 13.30 – 15.00 uur beter uit te komen voor onze patiënten, mede gezien de aparte bijeenkomst met het CBR voor patiënten met afasie voorafgaande aan de markt. Het CBR sluit om 13.45 uur aan op de markt.

deelnemers informatiemarkt 25.06.20151 Informatiemarkt_25.06.2015_poster_A4 - algemeen1

Graag tot donderdag 25 juni a.s.

Met vriendelijke groet,

Mw. A.M. (Anna Marie) Wechgelaer

Secretaresse Cliëntenraad

070 – 3593520 (di/vrij)

06-53560551   (ma/do)

am.wechgelaer@SophiaRevalidatie.nl

Continue Reading

Fietsen op maat

Beste lezer,

 

Mensen die overwegen te stoppen met fietsen vanwege hun beenprothese is een situatie waar u vast wel eens mee te maken heeft. Hier is op dit moment geen goede flexibele oplossing voor.

 

Speciaal voor dit probleem bied ik de oplossing van de excentrische pedaalarm. Dit hulpmiddel zorgt ervoor dat mensen met een beenprothese de volledige trapomwenteling kunnen maken in de juiste fietshouding. De excentrische pedaalarm past op iedere fiets en hometrainer en tevens instelbaar naar mate van beperking/herstel. Naast behoud van hun fietsmobiliteit kunnen mensen zelfstandig werken aan hun herstel.

 

Bijgaand filmpje laat de werking zien bij iemand met een omkeerplastiek.

 

De excentrische pedaalarm is eenvoudig zelf te monteren. Intussen heb ik diverse mensen hier blij mee kunnen maken. Een relatief eenvoudige oplossing waarmee mensen zowel sociaal als sportief zich kunnen blijven voortbewegen.

 

De mogelijkheid tot het geven van een demonstratie stel ik zeer op prijs. Verder ben ik uiteraard bereid tot het geven van aanvullende informatie en/of referenties van eindgebruikers en revalidatie-professionals.  

 

Met vriendelijke groet,

 

Fietsen op Maat

Peter Reichardt

tel: 020 – 777 40 75

email: info@fietsenopmaat.com

www.fietsenopmaat.com

Vondelgames

Op 23 mei 2015 worden in het Amsterdamse Vondelpark voor de eerste maal de VondelGames gehouden. Een veelzijdig, internationaal sportevenement waarbij ‘aangepast sporten’ centraal staat. Naast de handbikerace staan deze dag tal van aangepaste sporten centraal; zoals een aangepaste fietswedstrijd, hardloopwedstrijd, reumawandeling, (aangepaste) yogalessen en verschillende balsportclinics. VondelGames is een samenwerking tussen Reade en de Gemeente Amsterdam met als doel meer bekendheid te creëren voor de aangepaste top-, breedte- en recreatiesport.

http://www.vondelgames.nl/

 

Continue Reading

Enquette

Beste leden

Het bestuur en haar regiocoördinatoren vragen uw medewerking om eens uw top 10 te vermelden met betrekking tot onderstaande vragen en deze aan ons te mailen of te sturen voor 20 mei.

Wij zullen deze informatie anonimiseren zodat u er later als persoon niet mee geconfronteerd wordt. Wij gebruiken deze informatie om in gesprek te gaan met instrumentmakerijen in het algemeen en verzekeraars.

Geef wel aan of u arm/been geamputeerd bent of dat het een reductiedefect betreft.

Mail uw informatie aan secretaris@kortermaarkrachtig.com

1Waar loopt u als gebruiker tegen aan

2 Wat is de rode draad in de samenwerking met uw instrumentmakerij in het algemeen

 

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Continue Reading

Rolstoelbasketbal

Basketbalverening E.B.V Mustangs te Emmen is een voor valide en invalidesport. Er is een rolstoelbasketbalteam die speelt in de landelijk toernooidivisie C.

 

We trainen elke dinsdagavond.

 

Via Stichting Rolstoelbasketbal Emmen worden voor de invalide sporter faciliteiten aangeboden om deze sport te kunnen beoefenen.

 

Graag zouden we onze link www.rolstoelbasketbalemmen.nl onder uw aandacht brengen, zodat we kunnen zorgen voor mensen met een handicap die aan het sporten komen.

 

ik hoop u voldoende te hebben ingelicht.
Met vriendelijk groet,
Gerard Hindriks
Secretaris Stichting Rolstoelbasketbal Emmen

Continue Reading