Het laatste nieuws:

Fotomodellen gezocht!

Goedemiddag,

Mijn naam is Tessa Heselhaus en ik schrijf als freelance journaliste voor verschillende vrouwenbladen.

Bij tijdschrift Kek Mama gaan we een mooie portrettenserie maken over mooie, krachtige moeders met een handicap. Dat kan alles zijn;
ze zitten in een rolstoel, ze missen een deel van hun arm/been, etc. Uiteraard wordt in het stuk verteld wat de handicap is en hoe zij daar
aan gekomen zijn (of wellicht is het aangeboren), maar de focus ligt op het feit dat ze sterke, positieve vrouwen zijn. Vrouwen die net als
elke andere moeder zijn; hun handicap maakt hen als mama niet anders. Ze vertellen over het moederschap, hoe hun kinderen met de
handicap omgaan, etc.

Inmiddels hebben we een dame gevonden die in een rolstoel zit en mogelijk een vrouw die een beenprothese heeft. Vanzelfsprekend zoeken
we naar een variatie in verhalen, om te voorkomen dat we straks bijvoorbeeld drie vrouwen portretteren met een rolstoel.
Zodoende ben ik nog op zoek naar een leuke vrouw die een andere handicap heeft; zij mist bijvoorbeeld een deel van een arm of ze
heeft een fraaie, hippe rollator. Het is absoluut niet de bedoeling om de dames als zielenpootjes af te beelden, want dit zijn zij uiteraard niet.
Er worden mooie portretten van hen gemaakt waar ze trots en krachtig op zullen staan. De tekst die er bij komt is fris en positief.

Mijn vraag is of jullie wellicht een of meerdere leuke vrouwen kennen met een handicap, die het leuk lijkt om mee te doen aan de serie
in Kek Mama. Bijvoorbeeld een vrouw met een arm-, schouder- of handprothese. Belangrijk is dat zij moeder is, in verband met de doelgroep,
en dat haar kinderen tussen de 0-12 jaar zijn.

Zouden jullie voor ons op zoek willen gaan? In verband met de deadline (begin volgende week) hoop ik spoedig te horen of jullie iets
voor ons kunnen betekenen. Bij voorbaat hartelijk dank!

Met vriendelijke groet,
Tessa Heselhaus.

 Sesta Producties

W   www.sestaproducties.nl
E   info@sestaproducties.nl

Continue Reading

Week van de toegankelijkheid

Toegankelijkheid pretparken verbetert, maar informatievoorziening blijft achter

De informatievoorziening omtrent toegankelijkheid op de websites van Nederlandse pretparken is (nog steeds) beperkt. Uit onderzoek van Uitmetkorting.nl vorig jaar bleek dat driekwart van de parken online weinig tot geen informatie biedt aan bezoekers die bijvoorbeeld in een rolstoel zitten. In 2015 is dit opnieuw onder de loep genomen en kan worden geconcludeerd dat er weinig tot niets is veranderd.

Informatievoorziening toegankelijkheid
Deze week is de Week van de Toegankelijkheid. In 2014 voerde Uitmetkorting.nl hiervoor onderzoek uit. Bij de grote pretparken Efteling, Walibi Holland, Attractiepark Slagharen, Toverland en Plopsa was de informatievoorziening op de website al uitgebreid en wordt men geïnformeerd over rolstoelgebruik en bijvoorbeeld een versnelde entree via de uitgang van een attractie. In 2014 hadden vier pretparken geen enkele informatievoorziening op de website omtrent toegankelijkheid. Dit jaar hebben twee parken de informatievoorziening verbeterd, echter blijft deze summier.

Toegankelijkheidsbeleid
Ondanks de stilstand omtrent de informatievoorziening, worden er vanuit diverse pretparken en instanties steeds meer initiatieven georganiseerd om de toegankelijkheid in pretparken verder te doen vergroten. Zo werd onlangs een BOSK Familiedag georganiseerd in attractiepark Duinrell. BOSK is een vereniging van en voor mensen met een lichamelijke beperking. Deze familiedag werd met een 8,6 als totaalcijfer beoordeeld. “De zeer goede hulp bij het in- en uitstappen van de attracties en bij de toiletten was fantastisch”, aldus een genodigde van de BOSK Familiedag in Duinrell.

In de meeste attractieparken wordt een formulier overhandigd bij binnenkomst van het attractiepark, waarop de toegankelijkheid van de attracties staat vermeld. Alle genoemde attracties zijn via de uitgang te betreden. Zo hebben de attractieparken een regeling waarbij een rolstoelgebruiker de uitgang als ingang kan gebruiken zodat de toegangsroute korter is. De Efteling heeft bijvoorbeeld dit jaar het straatwerk aangepast, zodat gasten die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten zich makkelijker en comfortabeler door het park kunnen bewegen.

Achtbanen testen op toegankelijkheid
Kort geleden organiseerde Uitmetkorting.nl de verkiezing voor Achtbaantester 2015. Eén van de winnaars was Yvette, vanuit de categorie ‘Achtbaantester met een lichamelijk beperking’. Zij heeft in opdracht van Uitmetkorting.nl achtbanen getest op toegankelijkheid voor mensen met een lichamelijk beperking. Onlangs bezocht zij attractiepark Hellendoorn. “Toen ik aan kwam rollen had de medewerker al een uitdraai gepakt met daarop alle informatie omtrent de toegankelijkheid. Wat een service!”

In 2014 zijn de pretparken qua toegankelijkheid al flink verbeterd. Ook in 2015 kan worden geconcludeerd dat dit het feit is. Pretparken blijven bezig met het doorvoeren van verbeteringen in het beleid. Ook met het oog op de toekomst wordt het beleid binnen pretparken verder ontwikkeld. Zo wordt er  bijvoorbeeld vanaf 2016 in alle Plopsa-pretparken in elk hoofdrestaurant vegetarische én allergenenvrije gerechten aangeboden. Echter de informatievoorziening omtrent dit beleid loopt nog steeds achter.

Continue Reading

Vergoeding lidmaatschap patientenvereniging

Lidmaatschap patiëntenverenigingen

Lid worden van een patiëntenvereniging kan vele voordelen met zich meebrengen. Zo kan een patiëntenvereniging de belangen van mensen met een bepaalde aandoeningen behartigen, bijvoorbeeld bij bedrijven, overheden en zorgverzekeraars. Verder kunnen leden onderling via forums en netwerken contact zoeken of informatie uitwisselen.

Voorwaarden

Om voor vergoeding in aanmerking te komen hebben een aantal zorgverzekeraars de voorwaarde dat de patiëntenvereniging moet zijn aangesloten bij de NPCF of hetlandelijk platform GGZ. Dit geldt voor de volgende zorgverzekeraars (deze zijn ook terug te vinden in het overzicht hieronder): Aevitae, De Friesland, Delta Lloyd, ONVZ, Pro Life, ZEKUR, VvAA.

Ook patiëntenverenigingen die zijn aangesloten bij Ieder(in) komen hiervoor in aanmerking. Ieder(in) is de koepelorganisatie van mensen met een lichamelijke handicap, verstandelijke beperking of chronische ziekte. Zij zijn de opvolger van de CG-Raad en Platform VG. Dit geldt voor de volgende zorgverzekeraars: Aevitae, Avéro Achmea, De Amersfoortse, De Friesland, Delta Lloyd, IZZ, Menzis, ONVZ, OZF, ProLife, Turien & Co (via Avéro Achmea), ZEKUR, VvAA en Zorg en Zekerheid. Agis en TakeCareNow zijn niet in het onderstaande overzicht opgenomen omdat zij per 2015 overgaan naar Zilveren Kruis.

Wel kunnen sommige zorgverzekeraars andere of extra voorwaarden hanteren, zoals de voorwaarde dat de patiëntenvereniging  aangesloten dient te zijn bij een regionaal patiënten- en consumentenplatform (De Amersfoortse). Andere verzekeraars hebben slechts een beperkte selectie van patiëntenverenigingen (IZZ, Menzis, PMA en Zorg en Zekerheid). Het kan daarom verstandig zijn om contact op te nemen met jouw zorgverzekeraar omtrent de vergoeding van lidmaatschap bij een patiëntenvereniging. Bij de onderstaande zorgverzekeraars kom je in ieder geval in aanmerking voor vergoeding van lidmaatschap bij een patiëntenvereniging:

Let op: Alleen de zorgverzekeraars die vanuit een aanvullende verzekering een vergoeding bieden voor Lidmaatschap patiëntenverenigingen, worden in het onderstaande overzicht getoond. De onderstaande vergoedingen en tarieven hebben betrekking op 2015. Voor de specifieke en bindende polisvoorwaarden kan men kijken op de website van de zorgverzekeraar. Aan de vergoedingen hieronder kunnen geen rechten worden ontleend.

 

http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/patientenverenigingen

Continue Reading

Prothese nodig?

We hebben van mijn vader nog 3 protheses liggen, rechteronderbenen. Deze zouden we graag schenken aan een goed doel, derde wereld land of zo. Hebben jullie een adres voorhanden voor ons?

Onze vader had ook een aangepaste auto (aanpassingen waren best prijzig), zouden we die via jullie vereniging misschien onder de aandacht kunnen brengen?
Toch fijn als iemand daar nog plezier van heeft.

Zo hebben we ook nog een aangepaste fiets staan, waarvan 1 trapper stil staat en de ander rondgaat.

Graag hoor ik of jullie ons hierbij kunnen helpen.

Reacties naar secretaris@kortermaarkrachtig.com

Continue Reading

Paragames breda

Stichting ParaGamesBreda is SBBI geregistreerd als sociaal belang behartigende instelling.

Missie:

ParaGamesBreda zet zich in om sport voor lichamelijk gehandicapten in Breda en omgeving mogelijk te maken. Dit doen wij door het organiseren van sportactiviteiten en het uitvoeren van ondersteunende activiteiten als: voorlichting, zorgen voor bekendheid en uitstraling.

Visie:

– ParaGamesBreda organiseert een tweejaarlijks groot sportevenement met als doel uit te groeien tot het op een na grootste sportevenement voor lichamelijk gehandicapten in de wereld.

– Door het aanbieden van een combinatie van top- en breedte sport maken wij het evenement aantrekkelijk voor overheid, sponsors, sporters en publiek.

– De ParaGamesBreda wordt mede mogelijk gemaakt door het NOS*NSF, sportbonden en sportorganisaties in en rond Breda.

– ParaGamesBreda zorgt voor een solide financiële basis.

– ParaGamesBreda zorgt voor een goede inbedding in de wereld van de zorg.

– ParaGamesBreda bestaat voornamelijk uit vrijwilligers die zich met enthousiasme inzetten voor dit professionele sportevenement.

http://www.paragamesbreda.nl/

Continue Reading

Filmsterren gezocht!

Wij zijn bezig met de voorbereidingen van de film Adios Amigos, een film over drie gehandicapte vrienden die op stap gaan naar Salou om een meisje te scoren. De film gaat over de afhankelijkheid van gehandicapte maar vooral om de vriendschap en de verborgen verdrietjes bij de vrienden.

We hebben er nog een draaidag bij gekregen, 7 september in Rijswijk overdag.

We zoeken hier twee mannen voor tussen de 20 en 45 jaar, dus wat bredere mogelijkheden dan in het zwembad, misschien zijn er weer mensen die mee kunnen doen?!

filmen we in Amsterdam Noord in een zwembad van Ronald McDonald al vanaf, schrik niet, 0600 uur tot 16:00 uur.

Heeft u interesse? mail uw reactie naar secretaris@kortermaarkrachtig.com

 

Continue Reading

Proefpersonen gezocht!

Dag allemaal,
Ik ben Chantal, 26 jaar en student ‘Orthopedische Technologie’
Momenteel volg ik de minor ‘Trainen en coachen’ waarbij ik de ontzettend leuke opdracht heb gekregen om mensen te coachen die een specifieke vraag hebben. Dit kan te maken hebben met het vergroten van het zelfvertrouwen, structuur brengen in nieuwe situaties of acceptatie. Ik zou heel graag deze opdracht willen koppelen met mijn huidige opleiding. Hiervoor zoek ik dus mensen die meer over/van zichzelf willen leren en zich in de hierboven genoemde voorbeelden kunnen vinden. Er zal eerst een intake gesprek komen die worden gevolgd door vijf coachingsgesprekken. Deze worden opgenomen zodat ik deze kan gebruiken voor mijn leerproces. Privacy wordt uiteraard gewaarborgd, namen worden nergens genoemd of geschreven. Ik zal als coach niet de onderwijzende rol induiken maar u helpen leren door te inspireren en ondersteunen.
Bij interesse of vragen hierover kunt u mij bereiken door een mail te sturen naar chantaldeweerd@hotmail.com.
Vriendelijk dank en een prettige dag

Continue Reading

Proefpersonen gezocht!

Dag allemaal,

Ik ben Chantal, 26 jaar en student ‘Orthopedische Technologie’
Momenteel volg ik de minor ‘Trainen en coachen’ waarbij ik de ontzettend leuke opdracht heb gekregen om mensen te coachen die een specifieke vraag hebben. Dit kan te maken hebben met het vergroten van het zelfvertrouwen, structuur brengen in nieuwe situaties of acceptatie. Ik zou heel graag deze opdracht willen koppelen met mijn huidige opleiding. Hiervoor zoek ik dus mensen die meer over/van zichzelf willen leren en zich in de hierboven genoemde voorbeelden kunnen vinden. Er zal eerst een intake gesprek komen die worden gevolgd door vijf coachingsgesprekken. Deze worden opgenomen zodat ik deze kan gebruiken voor mijn leerproces. Privacy wordt uiteraard gewaarborgd, namen worden nergens genoemd of geschreven. Ik zal als coach niet de onderwijzende rol induiken maar u helpen leren door te inspireren en ondersteunen.
Bij interesse of vragen hierover kunt u mij bereiken door een mail te sturen naar chantaldeweerd@hotmail.com.
Vriendelijk dank en een prettige dag

Continue Reading