Het laatste nieuws:

KMK feestdagen

Het bestuur van ‘KorterMaarKrachtig’ wenst alle leden, vrijwilligers en sponsoren heel goede kerstdagen en een voorspoedig en gezond 2015.

Naamloos

Ook in het nieuwe jaar willen wij onze vereniging weer verder profileren als dé landelijke patiëntenvereniging voor mensen met een amputatie, een prothese en zij die een aangeboren reductiedefect aan één van de ledematen hebben.

Met elkaar staan we ook in 2015 sterker!

Het bestuur en de regiocoördinatoren van de landelijke patiëntenvereniging ‘KorterMaarKrachtig’

Continue Reading

stagairs gezocht!

Zo net voor de feestdagen wil ik graag nog even laten weten dat wij per 1 januari weer nieuwe stage/werkervaringsplekken beschikbaar hebben voor jongeren met een (on)zichtbare handicap of beperking.  De missie van 5D is de gedachte van een inclusieve samenleving te verspreiden Één van de gebieden waar dit verspreid kan worden is op werkgebied.

De volgende stage en werkervaring vacatures staan open voor jongeren van 18-35 jaar met een (on)zichtbare handicap/beperking;
– Grafische vormgeving
– Audiovisueel
– Projectmedewerker reizende voorstelling
– Commercieel facilitair medewerker
– Productie reizende voorstelling
– Productie opera

Stage/werkervaringsplek Grafische vormgeving
Als stagiair grafische vormgeving  ben je mede verantwoordelijk voor het ontwerpen van posters, flyers en advertenties die gebruikt kunnen worden bij de PR voor de diverse projecten van 5D.

vacature stagiair grafische vormgever

Stage/werkervaringsplek Audiovisueel
Als stagiair audiovisueel ben je mede verantwoordelijk voor het opnemen/maken en het bewerken van (audio)visuele opnamen en afbeeldingen die gebruikt kunnen worden bij de PR voor de diverse projecten van Stichting Festival 5D.

vacature stagiair audiovisueel

Stage/werkervaringsplek projectmedewerker reizende voorstelling
Als stagiair projectmedewerker van de reizende voorstelling ondersteun je de netwerker (projectleider) bij zijn werkzaamheden om zo de missie van 5D kenbaar te maken.

Stage/werkervaringsplek Commercieel facilitair medewerker
Als stagiair Commercieel facilitair medewerker ben je mede verantwoordelijk voor het beheer, onderhoud en verhuur van de diverse ruimtes in het Fijnhout theater.

vacature stagiair commerciele facilitaire medewerker


Stage/werkervaringsplek Productie reizende voorstelling

Als productie stagiair  van de reizende voorstelling ondersteun je de productieleider met het produceren van de voorstelling in drie verschillende gemeentes.

vacature stagiair productie medewerker reizende voorstelling


Stage/werkervaringsplek Productie opera 

Als productie stagiair van opera L’ament ondersteun je de productieleider bij het produceren van de voorstelling.

vacature stagiair productie medewerker opera

In de bijlage zijn de gehele vacatures te vinden of kijk voor meer informatie op http://www.festival5d.nl/leerwerkplekken
Weet jij iemand die geschikt is voor een van deze functies?  Laat deze dan snel reageren door zijn/haar CV te mailen of door te bellen met Anniek Brummel (06-33688846) of  werving@festival5d.nl).
Mocht je niet gelijk iemand voor ogen hebben dan zou ik willen vragen of je deze informatie zou willen verspreiden.

Voor vragen ben ik te bereiken per telefoon of per e-mail.

Anniek Brummel
Coördinator werving
werving@festival5d.nl
06-33688846
020-8208709

www.festival5d.nl

LET OP: 5D IS VERHUISD!
Bezoekadres: Fijnhout Theater, Jacob van Lennepkade 334 Z, 1053 NJ Amsterdam
Postadres: Lootsstraat 39, 1053 NV Amsterdam

Continue Reading

UGG

Oproep aan KMK leden

Wij verkopen UGG Australia aan retailers in Nederland en Belgie, nu hebben wij alleen een rechter schoen staan (deze is een keertje terug gestuurd)

Het betreft een zwarte kids Classic Glitter deze valt uit als een 39/40.

 Misschien kunnen jullie er iemand gelukkig mee maken?

voor suggesties: secretaris@kortermaarkrachtig.com

Continue Reading

Is je rolstoel tijdens je reis eigenlijk wel verzekerd?

Stel: Je gaat op vakantie en neemt je rolstoel mee. Tijdens het vervoer op de luchthaven, bij het slenteren op de boulevard of wanneer je langs een muurtje botst in je hotel loop je schade op aan je rolstoel.

Wie gaat dat betalen?

Een rolstoelverzekering is niet iets waar je direct aan denkt wanneer je op vakantie gaat. Maar het is wel erg belangrijk! De gemeente of je rolstoelverstrekker verzekert je rolstoel niet altijd en een reguliere reisverzekering dekt schade aan je rolstoel maar minimaal.

Daarom hebben we in samenwerking met de Europeesche Verzekeringen een goede en unieke aanvulling op je reisverzekering ontwikkeld. Een echte reisverzekering voor rolstoelgebruikers! Nu kunnen we jou ook op dit gebied geruststellen.

Een rolstoel kan op de reisverzekering kan tot een maximum van € 8000,00 verzekerd worden. Dit is geldig voor handbewogen EN elektrische rolstoelen!
Scootmobielen zijn op de reisverzekering niet te verzekeren tegen schade.

Dus: boek je reis via Buitengewoon Reizen en vergeet je rolstoelverzekering niet!

Neem contact met ons op en laat je voorlichten.

http://us7.campaign-archive1.com/?u=3ef96bb127631390bcd3c9f06&id=400cc11ba5&e=bc604d41bc

Continue Reading

Nationaal zorgonderzoek 2014-2015

Ook dit jaar kunnen Nederlanders hun mening geven over de zorgverzekering. Hierbij komen o.a. onderwerpen als uitbetalingen van declaraties en het stijgende eigen risico ter sprake.

Deelnemen kan volledig anoniem via:http://www.zorgverzekering.org/zorgonderzoek-2014 en kost 5 a 10 minuten van uw tijd. Onder alle deelnemers wordt een iPad Mini verloot.

Uiteraard zullen wij u ook informeren over de uitkomsten van het onderzoek.

Continue Reading

OCR Worldchampionship deel 1 (individueel) Never give up!

“Ik zal altijd de strijd blijven aangaan, want alleen dan wordt je sterker. Opgeven is de makkelijkste weg en dat is nou precies waar ik nooit voor kies”

-Rudy de Jonge-

Iets alleen maar willen is niet genoeg. Je moet er daadwerkelijk in geloven dat het kan. Je motivatie moet perfect zijn om de obstakels die je tegen komt te overwinnen. Obstakels hoeven je niet te stoppen. Je moet voortdurend uitzoeken hoe je ze kunt verslaan.

Mijn weg naar het WK was zwaar. Ik heb op de website van OCRWC obstakels zien verschijnen die voor mijn gevoel met 1 hand niet te doen waren. Het zijn van die momenten dat je normaal gesproken gaat twijfelen.

 

Lees de rest van het verhaal op de blog van Rudy:

https://amprunner.wordpress.com/2014/10/30/ocr-worldchampionship-deel-1-individueel-never-give-up/

Continue Reading