Het laatste nieuws:

Realityserie ‘Pure Kracht’ over Sophia Revalidatie

Hoe ziet het leven eruit na een verkeersongeval, ziekte of hersenaandoening? Wat kom je tegen als je moet leren omgaan met beperkingen? Vanaf 23 april volgt TV West een aantal bijzondere patiënten, die bij Sophia Revalidatie revalideren, in de realityserie ‘Pure Kracht’.

In ‘Pure Kracht’ maakt u kennis met een aantal van onze patiënten, waaronder: Walid (11 jaar), Sita (21 jaar), Maureen (46 jaar) en Fred (52 jaar). Om uiteenlopende redenen zijn zij in behandeling of in opname bij Sophia Revalidatie Den Haag.

Zo heeft Walid een door een erfelijke aandoening moeite met lopen. Op school is hij vaak gepest en door mee te doen aan Pure Kracht laat hij zien dat hij een normale jongen is. De 21-jarige Sita heeft bottenbeschadiging, is in revalidatie voor de na-effecten van lymfeklierkanker.  Moeder van twee dochters en juf op een basisschool Maureen heeft door een ongeluk Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH). Door een val uit een wandrek was zij negen dagen buiten bewustzijn: “Ik ben blij dat ik nog leef, ik vind het echt een cadeautje”. We zien ook Fred, wiens been is geamputeerd. Hij leert onder meer om te gaan met zijn prothese.

‘Pure Kracht – de helden van Sophia Revalidatie’ is van 23 april t/m 25 juni* elke woensdag te zien op TV West. In totaal bestaat de serie uit acht afleveringen van twintig minuten. Aflevering gemist? Geen zorgen: de serie wordt op woensdag ieder uur herhaald, tot de volgende dag 15.00 uur. Daarnaast zijn de afleveringen ook online terug te bekijken.

(* uitzondering op 4 en 11 juni in verband met specials rond het WK Hockey).

 

Sophia RevalidatieSophia Revalidatie biedt medisch specialistische revalidatiezorg voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Het doel van de revalidatiezorg is de patiënt te helpen de door haar/hem gewenste rol in de samenleving (weer) zo goed mogelijk vervullen ondanks eventuele participatieproblemen. Bij Sophia Revalidatie werken 650 medewerkers en 65 vrijwilligers. Met multidisciplinaire teams behandelen zij 5.500 patiënten op jaarbasis.
Sophia Revalidatie is gevestigd op acht locaties in Den Haag, Delft, Gouda en Zoetermeer. Sophia Revalidatie werkt intensief samen met een groot aantal instellingen voor de gezondheidszorg in de regio, zoals ziekenhuizen, verpleeghuizen en instellingen voor lichamelijk en/of verstandelijk gehandicapten.
Continue Reading

Figuranten gezocht!

MdR_poster

 

 Altijd al eens in een film willen spelen?

 

Dan is dit jouw kans!

Voor de nieuwe Nederlandse bioscoopfilm ‘Michiel de Ruyter’ van regisseur Roel Reiné

zijn we op zoek naar enthousiaste figuranten!

Opnames van half mei t/m juli 2014.

 

We zijn op zoek naar speciale figuranten!

Lijkt het je leuk om te ervaren hoe het was om te leven in de tijd van Michiel de Ruyter en tegelijkertijd mee te spelen in een film? Geef je dan vandaag nog op via de website

Vermeld bij de aanmelding in extra informatie

Kortermaarkrachtig

www.michielderuyterdefilm.nl

Continue Reading

Watersportdag

 

Hallo vrienden van de DennisvanderZeijden.nl foundation!

   Zeildag

DennisvanderZeijden.nl foundation & Stichting de Benen Nemen

 

Organiseren op zaterdag 5 april a.s. opnieuw een  

 

“Watersportdag op de Loosdrechtse plassen”

 

Deze dag wordt georganiseerd voor mensen met een fysieke beperking. De deelnemers kunnen onder leiding van bekwame instructeurs leren zeilen en kanovaren op diverse boten. Naast het feit dat een dag op het water een heerlijke dagbesteding is, kan iedereen ook uitgebreid ondervinden of watersporten iets voor jou is, of je het leuk vindt en kun je lotgenoten ontmoeten. Het motto van deze dag is: “Watersporten kan iedereen”. Kijk vooral ook op: http://www.dennisvanderzeijden.nl/de-stichting/evenementen/agenda/

 

We zijn die dag te gast op het watersporteiland Robinson Crusoë van Sailwise. Er is op het eiland een ruime keuze aan zeilboten en kano’s. Ook degenen in een (elektrische) rolstoel zijn welkom en kunnen aan het roer zitten. Mensen met een beperkte armfunctie kunnen bij Sailwise ook kanoën en zelf een boot besturen. Wij zorgen uiteraard voor alle benodigde materialen, zeilpakken,  begeleiding en verdere invulling van de dag.Vanzelfsprekend organiseren wij in de middag weer een overheerlijke `captains lunch`. Aan het einde van de dag besluiten we dit geweldige evenement met een gezellige borrel alvorens wij gezamenlijk weer huiswaarts keren. Kortom een geweldige manier om kennis te maken met de watersport.

 

Datum:    zaterdag 5 april 2014

Tijd:         10:00 – 17:00

Leeftijd:   8-88 jaar

Kosten:   € 10 Euro pp inclusief lunch

 

Opgeven voor deze geweldige dag doe je door een mail met daarin je naam,adresgegevens en je fysieke beperking te sturen naar : clinic@dennisvanderzeijden.nl Na ontvangst sturen we je een mail met daarin de verdere benodigde belangrijkste details zodat je goed voorbereid mee kunt doen met dit evenement. Vanwege het beperkte aantal beschikbare plaatsen van maximaal 30 personen mag iedere deelnemer maximaal één introducé opgeven.

 

Hopelijk tot zaterdag 5 april a.s.!

 

Voor meer informatie kun je terecht op:

www.dennisvanderzeijden.nl

www.robinson-crusoe.nl

www.debenennemen.nl

 

Voor telefonische inlichtingen kun je contact opnemen met :  Bart Griffioen, 030 2467808.

Continue Reading

Rolstoelcurling, iets voor jou?

Curling is tijdens de Olympische Spelen in Sochi met veel enthousiasme in de Nederlandse media onder de aandacht gebracht. Curling is een tactische ijssport waarbij het op snelheid, richting en samenwerking aankomt. Voor mensen met een fysieke beperking bestaat er rolstoelcurling. Tijdens de Paralympische Spelen van 7 tot en met 16 maart is rolstoelcurling een medaillesport.

Rolstoelcurling is een uitdagende teamsport voor alle leeftijden. De sport is geschikt voor iedereen die rolstoelgebonden is. Uniek daarbij is dat het een gemengde sport is, elk team moet bestaan uit mannelijke en vrouwelijke spelers.

In Nederland wordt rolstoelcurling nog niet actief beoefend. Erik van Wallenburg wil daar in samenwerking met de Nederlandse Curling Bond en Sportservice Flevoland, en medewerking van Leisure World Dronten, verandering in brengen. Erik van Wallenburg is rolstoelgeboden en is gefascineerd van rolstoelcurling. Graag wil hij gelijkgestemden om zich heen verzamelen om samen de sport te beoefenen.

Meer weten over rolstoelcurling? Bekijk de uitleg op http://nos.nl/ps2014/video/618384-rolstoelcurling-hoe-werkt-het.html of kijk op www.rolstoelcurling.nl.

Geïnteresseerd in een kennismakingsclinic? Geef je op via

aanmelden@rolstoelcurling.com . De kennismakingsclinic wordt, bij voldoende belangstelling, aan de start van het winterseizoen 2014 – 2015 georganiseerd bij Leisure World in Dronten. Leisure World Ice Center te Dronten beschikt over 4 curling banen waar de sport beoefend kan worden.

 

Continue Reading

Zitvolleybaldag

Graag stel ik mij even kort aan u voor. Ik ben Fleur van Dam, speelster van het nationaal dames zitvolleybal team. Daarnaast ben ik fysiotherapeut van beroep. 

Met het zitvolleybalteam zijn we bezig om een vrouwen zitvolleybaldag te organiseren op 9 maart 2014 van 10.00 tot 15.00 uur in Leersum. De vrouwendag is een onderdeel van een promotie om zitvolleybal bekender te maken bij de juiste doelgroepen om zowel de breedtesport als de nationale team aan te gaan vullen met enthousiaste spelers.

Op 9 maart kunnen alle vrouwen en meisjes die dat leuk vinden kennis maken met zitvolleybal. Iedereen mag meedoen. Met of zonder beperking. Jong en oud. Ervaring of zelf nog nooit een volleybal aangeraakt.

Ook voor mensen met een beperking kan het een droom zijn je te kunnen uit te leven in een sport. En soms is het even zoeken welke sport bij je past. Daarom zouden we het extra leuk vinden als er veel dames/meiden komen ervaren of dit een sport is die bij hen past. Ook jonge meiden zijn zeer welkom deze dag. Vanaf deze maand word namelijk ook gestart met een centrale training zitvolleybal vanaf 10 jaar voor nieuwe/beginnende spelers die de de basistechnieken van het volleybal willen leren. Dit is een gemengd team waar uiteindelijk de talenten door kunnen stromen naar de nationale teams.

Het mooie van zitvolleybal is dat je geen tot nauwelijks aanpassingen nodig hebt om de sport te kunnen beoefenen. Mensen met een amputatie en aangeboren afwijking aan een van de ledematen kunnen daarom zonder prothese of hulpmiddelen sporten doordat we zittend/schuivend spelen. Iedereen verplaatst zich op een eigen manier waarbij je gebruikt maakt van armen of benen waar kan. Het mooie is dat elke vorm van bewegen is toegestaan zolang je maar blijft zitten. Je mag dus gewoon jezelf zijn.

1 flyer is specifiek bedoeld voor de vrouwendag. Een dag waar iedereen als team of individueel aan mee kan doen om de sport een keer uit te proberen. Er is geen basis niveau nodig om mee te doen. Het is echt een kennismaking. Op de dag zelf word in toernooivorm gespeeld, er is ook een training door de bondschoach voor dames die interesse hebben om zich aan te sluiten bij het nationale team en er is een demonstratiewedstrijd van het damesteam tegen de oud speelsters.

De 2e flyer is een algemene oproep om dames te werven voor het nationale team. Mensen kunnen zich via het emailadres wat op de flyer staat aanmelden, er word dan contact met hen opgenomen om een keer een centrale training mee te doen.

Met vriendelijke groet,

Fleur van Dam,

namens het Nederlands Dames Zitvolleybalteam

Flyer 1: flyer Vrouwen Zitvolleybaldag

Flyer 2: Vacature zitvolleybal 2014

 

Continue Reading

Vrijwiligers Korter Maar Krachtig gezocht!

ENTHOUSIASTE VRIJWILLIGERS GEVRAAGD

Voor onze nieuwe patiëntenvereniging KorterMaarKrachtig is dringend behoefte aan vrijwilligers. Voor de 4 regio’s zoeken wij mensen voor diverse taken, te weten:

Regiocoördinator m/v

Profielschets:

* De regiocoördinator is verantwoordelijk voor het uitvoeren van het bestuursbeleid in de regio. Hij coördineert de verschillende commissies en dient het contact te onderhouden met de commissievoorzitters. Daar waar nodig zorgt hij voor terugkoppeling aan het bestuur. Hij is het eerste aanspreekpunt voor de commissievoorzitter(s) en de commissieleden wanneer er zaken spelen die een dringend karakter hebben.

* De regiocoördinator dient als vertegenwoordiger van het bestuur te kunnen optreden in de regio. Het moet dus iemand zijn die zich communicatief (in schriftelijke en mondelinge zin) kan manifesteren. Verder dient de persoon representatief en integer te zijn.

* De regiocoördinator zal voor een termijn van steeds een jaar worden benoemd. Per jaar zal er een evaluatiegesprek met het bestuur plaatsvinden. Hierbij zal ook over de verlening (van steeds één jaar) worden gesproken.

 

Ervaringsdeskundigen (lotgenotencontactpersonen) m/v

Profielschets:

* Is zelf been-/armprothesegebruiker , heeft een verwerkingsproces doorgemaakt en met zijn/haar beperking/handicap leren omgaan. Kan voldoende afstand nemen van de eigen problematiek. Weet uit eigen ervaring dat het niet vanzelf goed komt, dat het belangrijk is zelf actief te zijn en op te komen voor eigen belangen.

* Beschikt over een brede ervaringskennis, ook van andere lotgenoten. Weet de weg naar anderen binnen de groep en KMK voor “lotgenotencontact op maat” en heeft “materiedeskundigheid”.

* Beschikt over sociale vaardigheden die belangrijk zijn voor lotgenotencontact. Kan goed luisteren met respect voor de ander zonder dat de eigen emotie en frustratie het verhaal van de ander vertroebelt. Kan omgaan met verdriet/emotie en beseft dat hij/zij de problemen voor de ander niet kan oplossen en adviseert of verwijst niet beroepsmatig. Kan wel op verzoek tips en advies aandragen waar de ander zelf keuzes uit kan maken.

* Heeft enige kennis en inzicht in de been-/armprothesematerie of weet waar die te vinden is. Kent de sociale kaart van adressen en instanties die belangrijk zijn voor prothesegebruikers, kan de weg wijzen.

* Houdt er rekening mee dat hij/zij als vrijwilliger werkt vanuit KMK en de vereniging vertegenwoordigt. Is bereid te werk te gaan volgens de ideeën over lotgenotencontact die binnen de organisatie ontwikkeld worden.

 

Commissievoorzitter Lotgenotencontact /Ambassadeur m/v

Profielschets:

* De commissievoorzitter Lotgenotencontact en de ambassadeur verzorgt voor de regio op een professionele wijze het lotgenotencontact. Het bestuursbeleid hieromtrent is de leidraad voor al het handelen. Op een passievolle en deskundige wijze zoekt hij contact met centra en individuen om het lotgenotencontact in de regio gestalte te geven. Daar waar nodig biedt hij ondersteuning en verzorgt trainingen en instructiebijeenkomsten in de regio. Ook hier is het landelijk beleid/materiaal bepalend.

 

 

 

Commissievoorzitter Informatieverstrekking/voorlichting/ledenwerving/belangenbehartiging m/v

Profielschets:

* Al naar gelang de omvang van de regio kan deze functie worden gesplitst. De commissievoorzitter zal binnen de regio de behoefte bepalen van de aandacht welke gegeven dient te worden aan deze onderwerpen. In overleg met het bestuur kunnen er regionale clusters ontstaan van ‘Informatieverstrekking & Voorlichting’, ‘Ledenwerving’ en ‘Belangenbehartiging’. Het bestuur neemt hierover het besluit op voordracht en advies van de regiocoördinator. De commissievoorzitter speelt een stimulerende rol en weet de boodschap en de belangen van ‘KorterMaarKrachtig’ op een professionele wijze uit te dragen.

 

 

 

 

* Voor alle commissievoorzitters geldt:

* De commissievoorzitter zijn representatief, goed in communicatie en weet zich gebonden aan het landelijk beleid. Benoemingsperiode steeds voor één jaar, met verlening van steeds één jaar)

 

download

Continue Reading

Fotoboek ‘levenstekens’

Medewerking gevraagd voor fotoboek “Levenstekens”

 

Wij (Hans Balk en Josefien Niesten) zijn twee bevlogen fotografen. Naast ons “gewone” fotografenwerk, zijn wij bezig met het maken van een boek.

Dit boek zal de titel “Levenstekens” krijgen en gaat over krachtige mensen die door een ongeluk of ziekte een litteken met zich meedragen. Soms kan kracht worden geput uit mensen die ondanks of misschien wel dankzij dat litteken hun leven een andere wending hebben kunnen geven.

De bedoeling is dat het boek inspiratie kan opleveren voor mensen die het moeilijk hebben met hun litteken. Bent u zo iemand die geschikt is om uw verhaal en kracht nader uit te laten lichten meldt u zich dan aan via email: josefien.niesten@casema.nl of via secretariaat van korterMaarKrachtig ( email secretaris@kortermaarkrachtig.com)

Het uitlichten bestaat uit een portret en daarnaast een stuk tekst over het leven van betreffende persoon. Hoe hij/zij omgaat met het litteken, wat het voor hem/haar betekent, hoe zijn/haar leven hierdoor al dan niet is veranderd, enz., enz.… En dan met de nadruk op positiviteit en kracht.

 

Hans Balk en Josefien Niesten

 

download

Continue Reading