Het laatste nieuws:

UGG

Oproep aan KMK leden

Wij verkopen UGG Australia aan retailers in Nederland en Belgie, nu hebben wij alleen een rechter schoen staan (deze is een keertje terug gestuurd)

Het betreft een zwarte kids Classic Glitter deze valt uit als een 39/40.

 Misschien kunnen jullie er iemand gelukkig mee maken?

voor suggesties: secretaris@kortermaarkrachtig.com

Continue Reading

Is je rolstoel tijdens je reis eigenlijk wel verzekerd?

Stel: Je gaat op vakantie en neemt je rolstoel mee. Tijdens het vervoer op de luchthaven, bij het slenteren op de boulevard of wanneer je langs een muurtje botst in je hotel loop je schade op aan je rolstoel.

Wie gaat dat betalen?

Een rolstoelverzekering is niet iets waar je direct aan denkt wanneer je op vakantie gaat. Maar het is wel erg belangrijk! De gemeente of je rolstoelverstrekker verzekert je rolstoel niet altijd en een reguliere reisverzekering dekt schade aan je rolstoel maar minimaal.

Daarom hebben we in samenwerking met de Europeesche Verzekeringen een goede en unieke aanvulling op je reisverzekering ontwikkeld. Een echte reisverzekering voor rolstoelgebruikers! Nu kunnen we jou ook op dit gebied geruststellen.

Een rolstoel kan op de reisverzekering kan tot een maximum van € 8000,00 verzekerd worden. Dit is geldig voor handbewogen EN elektrische rolstoelen!
Scootmobielen zijn op de reisverzekering niet te verzekeren tegen schade.

Dus: boek je reis via Buitengewoon Reizen en vergeet je rolstoelverzekering niet!

Neem contact met ons op en laat je voorlichten.

http://us7.campaign-archive1.com/?u=3ef96bb127631390bcd3c9f06&id=400cc11ba5&e=bc604d41bc

Continue Reading

Nationaal zorgonderzoek 2014-2015

Ook dit jaar kunnen Nederlanders hun mening geven over de zorgverzekering. Hierbij komen o.a. onderwerpen als uitbetalingen van declaraties en het stijgende eigen risico ter sprake.

Deelnemen kan volledig anoniem via:http://www.zorgverzekering.org/zorgonderzoek-2014 en kost 5 a 10 minuten van uw tijd. Onder alle deelnemers wordt een iPad Mini verloot.

Uiteraard zullen wij u ook informeren over de uitkomsten van het onderzoek.

Continue Reading

OCR Worldchampionship deel 1 (individueel) Never give up!

“Ik zal altijd de strijd blijven aangaan, want alleen dan wordt je sterker. Opgeven is de makkelijkste weg en dat is nou precies waar ik nooit voor kies”

-Rudy de Jonge-

Iets alleen maar willen is niet genoeg. Je moet er daadwerkelijk in geloven dat het kan. Je motivatie moet perfect zijn om de obstakels die je tegen komt te overwinnen. Obstakels hoeven je niet te stoppen. Je moet voortdurend uitzoeken hoe je ze kunt verslaan.

Mijn weg naar het WK was zwaar. Ik heb op de website van OCRWC obstakels zien verschijnen die voor mijn gevoel met 1 hand niet te doen waren. Het zijn van die momenten dat je normaal gesproken gaat twijfelen.

 

Lees de rest van het verhaal op de blog van Rudy:

https://amprunner.wordpress.com/2014/10/30/ocr-worldchampionship-deel-1-individueel-never-give-up/

Continue Reading

Cor wil van zijn gezonde been af

Een paar keer per dag vouwt hij zijn onderbeen strak tegen zijn billen, schuift hij het bovenbeen in een kunststof mal en trekt hij een prothese aan om de suggestie te wekken dat hij met één been door het leven gaat.

Cor (57) uit Leeuwarden lijdt aan de stoornis BIID, een psychiatrische aandoening waardoor mensen het gevoel hebben dat een bepaald lichaamsdeel niet bij hen hoort. De EO-rubriek Dit is de dag laat vanavond zien dat Cor zó ver gaat dat hij zijn gezonde been wil laten amputeren.
Ongeveer honderd mensen in Nederland zouden met BIID kampen. De Engelse afkorting staat voor body integrity identity disorder. Het AMC in Amsterdam begeleidt veertien patiënten met het syndroom en doet onderzoek naar de bron.

In de documentaire is te zien hoe Cor naar het Leeuwarder bos rijdt, daar in de auto zijn kunststof been ‘aantrekt’ en als een gehandicapte een wandeling maakt. Hoewel hij zich schaamt voor zijn gedrag, laat hij zich door de EO uitgebreid filmen. In de slotscène legt de Leeuwarder een plan op tafel legt om zijn rechterbeen 10 uur lang in droog ijs te houden, zodat het afsterft. Het ziekenhuis zal dan gedwongen zijn de vurig verlangde, maar telkens geweigerde amputatie uit te voren. Cor heeft de methode afgekeken van een medepatiënt die pas gelukkig werd nadat het Brandwondencenturm in Beverwijk hem van zijn ‘overtollige’ onderbeen verloste. Of Cor zijn plan doorzet, laat de EO in het midden.

Obsessief
Psychotherapeut Sako Visser van de Universiteit van Amsterdam zegt in de documentaire dat veel patiënten met BIID zich niet willen laten helpen om van hun drang af te komen. Kijkend naar de beelden van Cor, merkt Visser op dat diens gedrag de amputatiedrang juist aanwakkert. Veel patiënten zijn obsessief bezig met dat lichaamsdeel, in plaats van hulp te zoeken om met hun stoornis te leven, zegt Visser.

Dit is de dag – Reportage,
NPO 2, vanavond 21.15 uur

 

Bron AD

Continue Reading

Marco de Graaf heeft een kast vol linkerschoenen over

Marco de Graaf uit Spijkenisse staat in de krant. Hij zit met een bijzonder probleem. Marco heeft namelijk een kast vol linkerschoenen maat 45 over. Omdat zijn linkerbeen is geamputeerd, draagt hij alleen rechterschoenen. Hij ontdekte dat het duurder is om een enkele schoen te kopen, dan een gewoon paar. En daarom is hij nu op zoek naar een nieuwe eigenaar voor het overgebleven schoeisel. Edwin Evers belde Marco in de uitzending op 538.

 

https://www.538.nl/gemist/21422/marco-de-graaf-heeft-een-kast-vol-linkerschoenen-over

Continue Reading

Iedereen is anders geboren

‘Iedereen is anders geboren‘ is een vrolijk boekje over een klas met hele gewone kinderen. Gewone kinderen, die toch allemaal iets speciaals hebben. Ze zien er allemaal anders uit, vinden allemaal iets anders leuk of lekker en hebben allemaal iets dat anders is.
Kortom, ze zijn allemaal anders geboren! Het (voor)leesboek is vooral geschikt voor kinderen van 3 tot 8 jaar.

Een van de kinderen in het boek is Paul, hij is geboren met een armreductie. Andere kinderen in het boek hebben bijvoorbeeld een allergie, zijn geboren met een schisis of hebben dyslexie. Dit komt op een luchtige manier aan de orde.
De nadruk in het boekje ligt vooral op alles wat de kinderen leuk en lekker vinden of waar ze goed in zijn.

Het doel van het boekje is dat kinderen die iets speciaals hebben zich herkennen in het boekje, dat ze zien dat er met iedereen wel iets is en dat kinderen leren om elkaar te accepteren zoals ze zijn.

Bij het boekje hoort de website www.iedereenisandersgeboren.nl. Hier kunnen kleurplaten gedownload worden, maar ook vervolgverhaaltjes over wat de kinderen uit het boekje samen beleven.
Daarnaast kunnen ouders met een kind dat iets heeft dat niet in het boekje voorkomt, vragen om een maatwerk verhaaltje over het kind. Dit verhaaltje wordt dan toegevoegd aan het bestaande boekje. Momenteel bevat het boek dus een verhaal over een jongen met een armreductie, maar het zou ook mogelijk zijn om een verhaaltje toe te voegen over een kindje met een beenprothese. Een voorbeeld hiervan heb ik bijgesloten.

We zouden u willen vragen om de publicatie van dit boekje bekend te maken onder uw leden. Daarnaast kunt u het ons altijd laten weten als u interesse heeft in een maatwerkboekje.

Indien u nog andere vragen heeft kunt u vanzelfsprekend altijd contact met mij opnemen.

Alvast heel hartelijk bedankt!

Met vriendelijke groet,

Hanneke Bruintjes

Uitgever

B-Publishing

Dreeslaan 5

7971 CH Havelte

Tel: 0651566503

info@b-publishing.nl

www.b-publishing.nl

Continue Reading