Het laatste nieuws:

Heliolympics 2016

Vereniging KMK aanwezig bij de Heliolympics 2016!

22 september was ik samen met Iris Hooijer (afgestudeerd sport & bewegen, leefstijl en gezondheid studente) aanwezig bij de opening van de Heliolympics in Wijk aan Zee.

Revalidatiecentrum Heliomare organiseerde de Heliolympics van 22 september tot en met 6 oktober! Een bijzonder evenement waarbij sporten, acceptatie, integratie, grenzen verleggen en gezelligheid voorop staan. Kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking konden tijdens de Heliolympics verschillende sporten ontdekken, waaronder zwemmen, fietsen, blokarten, vissen, klimmen, tennis en zeilen. Voor elk wat wils!

De Heliolympics wordt gesteund door verschillende Nederlandse (paralympische) sporthelden, sponsoren en ambassadeurs!

Om 10.00 uur was de opening en werd de ‘Olympische vlam’ ontstoken door Jetze Plat (triathlon).

Tijdens de opening kon iedereen genieten van muziek van Sterre van Brakel, O’3GNE en een brassband zorgde voor een Braziliaans sfeer.

Ook medaille winnaar Geert Schipper (triathlon) was aanwezig en wij staan met deze topper op de foto! Een veelbelovende opening voor een prachtig evenement.

De middag begon met Professor Erik Scherder, hoogleraar klinische neuropsychologie en bewegingswetenschappen. “Het belang van bewegen voor ons brein en een vitaal leven”

Deze lezing gaf een inkijkje in ons brein en…. waartoe prikkels ons naar toe kunnen leiden.

Met recht kan worden geconcludeerd; bewegen is niet alleen van belang voor de slanke lijn, maar zeker ook voor de conditie van het brein! Gezien Heliolymics in het teken van bewegen stond, was deze lezing zeer boeiend.

Daarna werd er een werkgevers en sponsoren bijeenkomst georganiseerd. (Ex-)revalidanten van Heliomare konden zichzelf in een korte pitch promoten aan werkgevers. Werkgevers en publiek konden vragen stellen. Heliomare heeft Job Coaches in dienst, die (ex-)revalidanten begeleidt met het vinden van een baan, mensen die een uitkering hebben maar graag willen werken of mensen die al een baan hebben maar dreigen uit te vallen door ziekte of een ongeval.  Erg goed om te zien dat bedrijven ook voordelen en mogelijkheden zien van iemand met een ‘beperking’.

Voor beiden partijen zitten hier voordelen aan. Zoals voorzitter Patricia Esveld zei: Werken is Verwerken.

Na een dag met veel informatie, hebben we deelgenomen aan een sportieve clinic van Bibian Mentel (Paralympisch snowboard kampioen) en Regilio van der Vloot ( Bewegingsagoog en oud Nederlands Kampioen sprint)! De algemene KMK-folders hebben wij achtergelaten bij communicatie.

13 dagen stond Heliomare in het teken van de Heliolympics, waar je kon suppen, fietsen, blokarten, golfen, klimmen, vissen, duiken, hardlopen, wandelen en tennissen. Een super initiatief om iedereen te laten zien dat er geen beperkingen zijn!

Continue Reading

proefpersonen gezocht!

Hallo,

Wij zijn Else Hiemstra en Maaike Hoekstra. Wij zitten in Atheneum 6 op het Stellingwerfcollege te Oosterwolde. Wij houden ons profielwerkstuk over fantoompijn en dan voornamelijk over de ontwikkeling van fantoompijn.

Bij het maken van een profielwerkstuk hoort een praktische opdracht. Voor onze praktische opdracht houden wij een enquête om erachter te komen of de leeftijd waarop de amputatie plaatsvond invloed heeft op de ontwikkeling van de fantoompijn.

Hopelijk zou u ons hierbij willen helpen.

enquete-fantoompijn-voor-kortermaarkrachtig

Continue Reading

Vakantie

Aangepast vakantiehuis in Auvergne (Midden-Frankrijk)

In de zomer van 2015 hebben wij (mijn vrouw, zij is rolstoelafhankelijk, en ik) onze vakantie doorgebracht in Vernusse, een slaperig dorpje in Auvergne. We verbleven er op Brénazet, de campingboerderij van een Nederlands echtpaar. In de boerderij zijn drie appartementen gebouw, waarvan één rolstoeltoegankelijk. Wij hebben het er erg naar onze zin gehad. Het is geen viersterren appartement, maar een mooi en slim en creatief verbouwd verblijf. De omgeving is prachtig. Binnen de dagreisafstand van ca. 70 kilometer is veel te zien, zowel in de natuur als in steden en dorpjes. Daarbij is het echtpaar buitengewoon gastvrij en behulpzaam. Bij onze aankomst stond een prachtig vers geplukt boeket op tafel. Kijk op de website http://brenazet.nl/

Van harte aanbevolen!

Vouwwagen geschikt voor rolstoelafhankelijke kampeerders

Wij zijn een echtpaar van ca. 60 jaar oud en we hebben altijd graag gekampeerd. Na het ongeluk van mijn vrouw dachten we dat kamperen voor ons niet meer mogelijk zou zijn. Totdat we op het idee kwamen dat een vouwwagen misschien een oplossing zou zijn. Toen we ons oriënteerden bij een groot bedrijf in vouwwagens, bleek dat bij vrijwel alle vouwwagens is de bedhoogte veel te hoog is om een transfer te kunnen maken. Alleen Camp-let maakt wagens met een perfecte bedhoogte van ca. 53 cm. De voortent is ruim genoeg om met de rolstoel te manouvreren. Wij hebben de Camp-let Savanne gekocht en hebben er afgelopen zomer mee gekampeerd in de Pyreneeën. Bij het opzetten en afbreken is een handje hulp wel welkom, omdat het deksel van de wagen tamelijk zwaar is. We zijn enthousiast over de vouwwagen, we kunnen weer kamperen als vanouds!
Hartelijke groeten,

Dynie Schuurman en Bert Vondeling

 

Lees nog meer vakantie mogelijkheden op

Vakantie

Continue Reading

Jeugdkamp 2017

 Dear friends,

from 26. July to 02. August 2017 BMAB will organise the now third youth camp for young amputees and kids with congenital limb deficiencies. You will find more information on our web site http://www.ampucamp.de

We are very happy to invite kids from your organisations to attend our youth camp. The main language in the youth camp will obviously be German. However most of our leaders and many children speak English. You will have to provide transportation to any German airport or train station. All cost from there on will be covered by BMAB.

jc-flyer-2017

Continue Reading

Paravolleybal

Ellen Ceelen heeft op haar 17e een bacteriële infectie opgelopen waardoor zij beide onderbenen is verloren en een deel van de vingers van haar handen. Ellen heeft zich aangesloten bij het Nederlands Dames Paravolley team. Het paravolley (ook bekend onder de naam zitvolleybal) geeft haar kracht en plezier en door te spelen op wereld niveau denkt ze niet in beperkingen maar in kansen. Ellen heeft met het paravolleyteam in september deelgenomen aan de Paralympische spelen in Rio.

In bijgevoegd filmpje https://youtu.be/ySru0Hbp64k vertelt ze haar verhaal en ze doet tevens een oproep om het Paravolley team te komen versterken.

Continue Reading

Getekend

Voor “Getekend”, een nieuw online-programma op Linda.TV, zijn wij met spoed op zoek naar iemand met een litteken die zijn of haar verhaal wil delen. De opnames nemen 2,5 uur in beslag en bestaan uit een interview over de oorzaak van het litteken, de al dan niet sociale gevolgen van het litteken en de relatie met het litteken. Daarnaast filmen we je lichaam en het litteken (gedetailleerde opnames in ondergoed).
Wil je je verhaal delen en kun je vandaag na 17.00 of vrijdag 4 november in de avond in Amsterdam zijn, meld je dan aan (06-12321143 / eline@sparkxmedia.nl)
Hartelijke groet,
Eline van der Brugge
Continue Reading

Cybathlon 2016

Het handprothese team van DIPO Power heeft het wereldkampioenschap op het Cybathlon in Zurich gewonnen. Een mooie foto is te vinden op de website van DIPO power, daarnaast is er ook een leuk samenvattend filmpje van de armprothese race vanuit de organisatie van Cybathlon zelf.

 

Cybathlon 2016 was de eerste editie van een wereldwijde competitie waarin mensen met een lichamelijke beperking het tegen elkaar op konden nemen met de nieuwste technologieën. DIPO Power is hier wereldkampioen geworden in de armprothese race met een lichaamsbekrachtigde handprothese. Hiermee hebben ze laten zien dat lichaamsbekrachtigde prothesen als hightech technologie kunnen worden beschouwd en functioneel beter kunnen presteren dan extern aangedreven prothesen.

 

Het team, DIPO Power, bestaat uit drie gedreven masterstudenten van de TU Delft: Monica Moreo, Krysten Oates en Fabrizio Verga. Zij werden versterkt door Bob Radocy van TRS Prosthetics (USA) als piloot en Dick Plettenburg van TU Delft als adviseur. Hun initiatief werd mogelijk gemaakt door steun van vele instanties, waaronder ook de Handenstichting.

 

Wij zijn erg trots op dit team en wilden daarom deze informatie graag met jullie delen. Het is misschien ook leuk om in de komende editie van jullie blad aandacht aan de Cybathlon te besteden. Er hebben hier vele teams meegedaan aan verschillende soorten races, waaronder ook met beenprothesen.

Continue Reading

Open brief

Waarom ik niet meer naar de wereld draait door kijk, nooit in dat programma zou willen zitten:

Gisteren even gekeken naar DWDD, met een kritische kijk op het programma.

Megalomane Matthijs van Nieuwkerk, toonde voor de 6e (of is het 10e?) keer het filmpje van de op hol geslagen zogenaamde kunstarm, duidelijk fake, een hoax.

Dit keer zat Matthijs zich tevens suf te lachen om het thema fantoompijn.

Nu kan ik zelf als geamputeerde daar goed tegen, zal nooit ten strijde gaan tegen artistieke vrijheid om dat filmpje te verbieden, ofwel, ga nooit in de verdediging.

Echter, vanuit mijn revalidatieverleden, ken ik als geen ander de pijn en verdriet waar je als kind doorheen gaat bij verlies arm of been, laat staan het intense trauma waar je de rest van je leven mee moet leren omgaan.

Ik, maar ook anderen, trachten door uitleg inzake mijn prothese anderen te helpen, die op dit moment weer verder moeten, door te laten zien, ondanks je handicap, is er nog steeds veel mogelijk.

In oorlogsgebieden verliezen mensen (vaak kinderen) armen en benen (landmijnen etc.), en mijnheer van Nieuwkerk is toch zogenaamd zo begaan met de vluchtelingen?…..

Nu (terecht) racistische grappen in DWDD niet meer mogen, en de zwartepietendiscussie op zijn eind liep,zijn in DWDD mensen met down syndroom, gehandicapten , mensen met overgewicht, en geamputeerden aan de beurt, middels zogenaamde leuke filmpjes, en versprekingen gedaan door mensen met een beperking.

Het misselijkmakende neertrappen van mensen die zich niet (althans, nog niet) kunnen verdedigen, en dat alles voor de kijkcijfers en de bankrekening van Matthijs.

Trouwens,was Matthijs weleens in een vluchtelingenkamp?, ik denk het niet, stel je voor dat zijn mooie glimmende dure schoenen vies zouden worden…

DWDD…..? sommige mensen hebben het nodig anderen neer te trappen, om zelf overeind te blijven…

Ik heb geleerd, met vallen en opstaan, nergens meer tegenaan te trappen, geen mensen meer in het ootje te nemen, noch te pesten.

En mocht men het ooit vragen aan mij, of ik in DWDD wil met interview: ik heb wel wat beters te doen, dan in dat circus als een soort clown op te treden, uiteindelijk van de welgevulde bankrekening van de heer van Nieuwkerk.

Trouwens, op hetzelfde tijdstip, zijn er zoveel leukere dingen op andere zenders,zoals het wetenschappelijk programma: galileo. Bovendien: ik verloor nooit mijn gezonde dosis humor, een fijn weekend allemaal.

Continue Reading

Nationaal Zorgonderzoek 2016 / 2017

Doe mee aan het Nationaal Zorgonderzoek 2016 / 2017

Ook in 2016 wordt het Nationaal Zorgonderzoek weer georganiseerd. In dit onderzoek wordt jaarlijks de tevredenheid en ervaring van de Nederlanders onderzocht op het gebied van de zorg en de zorgverzekering.

Met dit onderzoek hopen wij meer inzicht te krijgen in:

    •    De service(s) van zorgverzekeraars

    •    De kennis en het gedrag van consumenten m.b.t. de zorgverzekering

    •    Relevante zorgthema’s

Dit jaar hebben we een bijzondere belangstelling voor ‘zorgmijding’. U kunt anoniem meedoen aan het onderzoek via: http://www.zorgverzekering.org/nationaal-zorgonderzoek-2016-2017/ en duurt ongeveer 5 a 9 minuten. Onder de deelnemers van het onderzoek wordt een iPad verloot.

Continue Reading