Het laatste nieuws:

Enquete

Wat is belangrijk als het einde van het leven dichterbij komt? En wat is dan belangrijk in de zorg? Wij horen graag uw wensen en ervaringen!

Als iemand (ernstig) ziek is en er geen genezing meer mogelijk is, wat is dan – in die laatste levensfase – voor hem of haar nog belangrijk? En wat betekent dat voor de zorg die iemand dan krijgt? Wij horen graag wat uw wensen en/of ervaringen zijn. U kunt deze delen via de online vragenlijst van het e-Panel van Zorgbelang Groningen!

De zorg voor iemand in de laatste levensfase noemen we palliatieve zorg. Palliatieve zorg kan gegeven worden aan patiënten met diverse aandoeningen; kanker komt het meeste voor, maar bijvoorbeeld ook dementie en hartfalen. De palliatieve fase kan kort zijn, maar ook enkele jaren duren. Zorg in deze levensfase is er vooral op gericht om nog ‘een zo goed mogelijke kwaliteit van leven’ te hebben.

Binnenkort start er een Nationaal Programma Palliatieve Zorg, dat gericht is op het verbeteren van palliatieve zorg. Wij willen graag dat deze verbeteringen goed aansluiten bij wat patiënten én hun naasten in deze levensfase belangrijk vinden. Graag horen wij daarom van u wat belangrijke onderwerpen zijn voor dit programma. Deze thema’s kunnen medisch, sociaal, psychologisch, spiritueel of praktisch van aard zijn. Het kan gaan over communicatie, eigen regie, geluk, welbevinden, zingeving, levensvragen, lichamelijke klachten, mogelijkheden van pijnbestrijding etc.

Dus heeft u ervaring met palliatieve zorg, zelf of als naaste? Of heeft u ideeën over deze zorg. Dan vragen wij u de vragenlijst in te vullen op https://monitor.zorgbelang-panel.nl/groningen/palliatiefconsortium

Het is mogelijk dat u via meerdere kanalen wordt benaderd om deze vragenlijst in te vullen. Dat kunnen wij helaas niet voorkomen. Wel willen we aangeven dat u de vragenlijst slechts één keer hoeft in te vullen.

Alvast bedankt voor de medewerking,

Continue Reading

Achtbaantester gezocht!

Vacature: https://www.uitmetkorting.nl/achtbaantester/#lichamelijke-beperking

Achtbaantester met een lichamelijke beperking (m/v) gezocht

 

Utrecht, 17 juli 2015 – Ben jij in het bezit van stalen zenuwen en een sterke maag? Houd je van snelheid, hoogtes en loopings? Dan heeft de Nederlandse kortingswebsite Uitmetkorting.nl wellicht een droomvacature voor jou. De site is op zoek naar een achtbaantester! Let wel: het gaat om een vacature voor iemand met een lichamelijke beperking.

 

Doel
De achtbaantester dient de rollercoasters van de attractieparken Drievliet, Duinrell, Efteling, Hellendoorn, Slagharen, Toverland en Walibi Holland te beoordelen op verschillende criteria. Het gaat hierbij echter niet om criteria als snelheid en spanning, maar de toegankelijkheid voor mensen met een lichamelijke beperking. Met de uitslag van het onderzoek wil de site die kortingen op uitjes aanbiedt, zijn bezoekers meer inhoudelijke informatie geven over de toegankelijkheid van de achtbanen en pretparken voor mensen met een lichamelijke beperking.

 

Functie-eisen
Over welke kwaliteiten de achtbaantester moet beschikken? Uiteraard stalen zenuwen en een sterke maag! Daarnaast moet de kandidaat een adrenalinejunkie zijn, van hoogtes, snelheid en steile afdalingen houden, maar hij of zij moet ook nauwkeurig en punctueel zijn. Daarbij dient degene die deze functie gaat vervullen, ook een fysieke beperking te hebben. Denk hierbij aan iemand in een rolstoel, iemand met coördinatieproblemen of een andere fysieke ‘beperking’.

 

Want hoe ziet een gemiddelde werkdag van een achtbaantester er dan uit? Allereerst is het een zware zomerbaan met veel verantwoordelijkheden. Want jij en je partner in crime staan voor de taak om voor heel pretparklievend Nederland uit te zoeken welke achtbaan het beste is voor mensen met een fysieke beperking. Dit betekent vroeg opstaan, ‘s ochtends in het pretpark een plan de campagne en efficiënte route bedenken om alle achtbanen zo vaak mogelijk te kunnen betreden, om vervolgens aan de slag te gaan. Oftewel: veel achtbaanritjes, niet al te zware lunchgerechten in verband met misselijkheidsgevaar en als er tijd over is de rest van het park verkennen. It’s a tough job, but somebody’s gotta do it…

 

Hoe kans te maken?

Solliciteren kan door op een zo origineel mogelijke manier te laten weten waarom jij de meest geschikte kandidaat bent voor deze functie. Je kunt dit mailen naar redactie@uitmetkorting.nl onder vermelding van ‘Achtbaantester met een lichamelijke beperking’. Het gaat om een vrijwillige functie, maar de winnaar krijgt voor elk deelnemend attractiepark twee gratis toegangskaartjes. De complete vacature staat hier.

 

Continue Reading

Proefpersonen gezocht!

Mijn naam is Lisa Reith ik ben 23 jaar en studente op de Willem de kooining acedemie in Rotterdam. Voor een school opdracht heb ik voor aankomende woensdag 4 modellen nodig met een lichaamsprothese die het leuk zouden vinden om op de foto te staan.

We hebben een heel project gedaan over het idee dat een prothese een mode item zou kunnen worden. Denk aan bedrijven zoals Alt Limb Pro die hele kunstwerken maakt voor haar klanten. Met de foto’s willen wij een beeld geven van het individu achter de prothese in plaats van direct te willen anticiperen op wat er onnatuurlijk zou zijn. En zo ook meer aandacht te geven aan die vernieuwde vormen van het creëren van een prothese en deze misschien wel zelfs wat betaalbaarder te kunnen laten worden.

Zouden jullie mij en mijn team verder kunnen helpen mensen te vinden die het tof lijken hier een onderdeel van te zijn? Als bedankje krijgen zij natuurlijk een toffe set foto’s

Met vriendelijke groet, Lisa Reith
Treefoxes@outlook.com

Continue Reading

Kunst project Zwolle

Beste lezer,

Mijn naam is Roemer Scholten,
momenteel ben ik voor Family Affairs, een productie bedrijf uit Amsterdam, bezig met de productie van een kunst project in Zwolle.
Het Project heet ‘Portal’.
Portal zal een beeld geven van wat er vroeger gebeurde in Zwolle maar ook van wat er in het heden gebeurt en wat er mogelijk in de toekomst zou kunnen gebeuren.
Behalve dat er door de hele stad heen een soort blauwe lijn komt met verschillende kunst projecten zal er op het station van Zwolle een grote video muur komen waar bepaalde beelden op afgespeeld worden.

Voor het maken van de beelden is Family Affairs verantwoordelijk.
We zullen deze beelden maken in de zelfde tulpglas waar ze afgespeeld worden om zo een soort tijd tunnel te creëren. We zullen mensen in allemaal verschillende klederdracht filmen die door de tunnel lopen, het loopt uit een van ridders en boeren tot mensen uit de toekomst.

Voor dit project zijn wij opzoek naar iemand die of een hele arm mist of een deel er van. Deze persoon zou dan ook door de stations tunnel lopen en door middel van visual effects zullen wij later een mechanische arm in op beeld laten verschijnen. Je krijgt dan dus het idee dat deze persoon uit de toekomst deels mens deels robot is.

Wij nemen dit hele project natuurlijk op in Zwolle dus we zijn eigenlijk ook opzoek naar iemand die woont in Zwolle.

Ik hoop dat u mij zou kunnen helpen,

Met vriendelijke groet,

Roemer Scholten.
06-46201684.

Continue Reading